najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nikolić: Vučić treba da doprinosi Srbiji još barem dve decenije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da nije u sukobu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali da bi se on kad bi do toga došlo povukao iz politike jer Vučić treba da radi i doprinosi Srbiji najmanje 20 godina.

Nikolić je za B92 rekao da sa premijerom ima različita mišljenja o mnogim pitanjima, i da o tome razgovaraju, ali da suštinske razlike nema, te da su priče o sukobu sa Vučićem dirigvani utisak koji postoji od kada se poznaju.

„Vučić obavlja operativni posao, ja posao koji je zaslužen od gradjana Srbije. Kada iskažem svoj stav novinari pričaju da se ja vraćam u politiku i da hoću da ugrozim Vučića“, rekao je Nikolić.

Govoreći o odnosima sa premijerom, Nikolić je upitao koja odluka ili mera Vlade je naišla na njegovo protivljenje, šta nije imalo javnu saglasnost i da li je ukorio što se razgovara sa administracijom u Prištini.

Nikolić je rekao da ne može da se kaže da Srbija počiva na samo jednom čoveku, ali da je apsolutno tačno da cela Vlada počiva na jednom čoveku. On nije želeo da komentariše sukobe sa pojedinim ministrima.

„Pustite to, nismo mi u tenziji ni sa Zoranom Mihajlović, ona je komentarisala moj rad i šta hoćete, da oćutimo kada ministri kritikuju predsednika? To nema veze sa odnosom Vučića i mene“, dodao je Nikolić.

On je rekao da bi napustio politiku ako bi se pojavilo nešto što sa Vučićem ne bi mogao da „premosti“, u ovom trenutku kada je Srbija oslonjena na rad Aleksandra Vučića.

„Kada bismo se zakačili … ja bih otišao iz politike, jer on treba još da radi i da doprinese Srbiji, bar tih 20 godina kolika je razlika u godinama izmedju njega i mene“, rekao je predsednik.

On nije direktno odgovorio na pitanje da li će se kandidovati za novi mandat ali je dodao da je „obavio posao tako dobro da niko u svetu ne može da pomisli ništa loše o Srbiji“ zbog toga što je on loše obavio posao.

(Beta)

1 komentar
  1. Predrag

    Ne daj Bože 20 godina.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike