U trendu

Opozicioni poslanici Srbije s delegacijom britanskog parlamenta o medijima, radu Skupštine

Predstavnici opozicionih stranaka u Srbiji razgovarali su u Beogradu s delegacijom Parlamenta Velike Britanije o slobodi govora, stanju u medijima, poštovanju demokratskih tekovina i radu Skupštine Srbije.

Skupština je danas saopštila da su na sastanku koji je juče održan, bili šefovi Poslaničkih grupa Demokratske stranke (DS) Goran Ćirić, Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Djurišić, Nove Srbije – Pokreta za spas Srbije Sandra Rašković Ivić, Jovan Jovanović iz Kluba samostalni poslanika i Enis Imamović iz stranke SDA – Sandžak.

U saopštenju piše da je šef britanske delegacije i poslanik Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Džon Vitingdejl je ocenio da će samit zemalja Zapadnog Balkana, iduće godine u Londonu, biti prilika za podrobnije razgovore i razmenu iskustava poslanika.

„Opozicioni poslanici zahvalili su se na interesovanju delegacije britanskog Parlamenta za teme koje su otvorene na današnjem sastanku i izrazili nadu da će na samitu u Londonu imati priliku da svaku od njih detaljno obrazlože“, piše u Saopštenju Skupštine, bez pojedinosti o stavovima o tim temama.

Vitingdejl je kazao da „i pored toga što je Velika Britanija pokrenula proces istupanja iz EU, ona podržava posvećenost Srbije evrointegracijama. Članstvo Srbije u Evropskoj uniji moglo bi da reši odredjene probleme i izazove sa kojima se Srbija u ovom trenutku susreće“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.