U trendu

Šutanovac: Verujem da će delegati izabrati najbolje rukovodstvo

Donedavni predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac kazao je danas na izbornoj skupštini te stranke da ima potpuno poverenje da će delegati izabrati najbolje rukovodstvo koje će u narednom periodu voditi kako DS, tako i Srbiju.

„Srećan sam jer sam siguran da ćete izabrati novo i verujem bolje rukovodstvo. Ono što mi nismo uspeli na novom rukovodstvu je da uradi, a to je da pokrene zamajac jer se onda pokreće cela Srbija“, kazao je Šutanovac u centru Sava.

On je dodao da malo koja stranka u Srbiji nema više od jednog kandidata za jednu funkciju, a da činjenica da DS ima više kandidata pokazuje da su „bili, jesu i ostaće Demokratska stranka“.

„Insistiram da nikada ne odustanemo od onoga zbog čega smo nastali – nastali smo kao stranka sa vizijom, da rešimo probleme gradjana“, dodao je on.

On je izrazio poštovanje svim kandidatima za predsednika DS i dodao da je današnja skupština veoma važna „nakon promena u DS dolazi i do promena u Srbiji“.

„Živimo u zemlji u kojoj se urušavaju sve institucije i u kojoj je vladavina prava svedena na pravo sile u kojoj su gradjani izloženi najvećem riziku od siromaštva, imaju najmanji životni standard u regionu. Pred Srbijom su izuzetni izazovi. Obaveza demokrata je uvek bila da ponude rešenje“.

On je dodao da će obaveza novog rukovodstva biti da rešenja nametnu društvu, jer je „očigledno da nisu uspeli da nametnu ta rešenja u javnosti“

„Naša je obaveza da učinimo maksimalni napor, bez obzira što nas potcenjuju, i 90. su nas potcenjivali pa je došlo do promena, a ja duboko verujem da će promene u Srbiji izvesti Demokratska stranka bez obzira ko pobedi. Taj ko pobedi biće najbolji predsednik DS, pozivam vas da glasate po savesti jer je ovo najvazniji dogadjaj“, kazao je Šutanovac.

Dragan Šutanovac podneo je ostavku posle loših izbornih rezultata na beogradskim izborima, na kojima je stranka osvojila 2,25 odsto glasova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.