U trendu

Vlada Srbije: Formirana radna grupa za izradu medijske strategije

Radna grupa za izradu medijske strategije formirana je danas na sastanku premijerke Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, a predsednik te radne grupe biće predstavnik Ministarstva kulture i informisanja Dejan Stojanović, saopštila je Vlada Srbije.

Radna grupa sastoji se od devet predstavnika medijskih i novinarskih udruženja i osam predstavnika države.

Članovi Radne grupe u ime medijskih i novinarskih udruženja su: Vukašin Obradović, Tanja Maksić, Jelena Kleut, Stojan Marković, Boban Tomić, Dalila Ljubičić, Nino Brajović, Maja Rakovic i Dragana Čabarkapa.

Predstavnici države su predstavnici Ministarstva finansija Jelena Tanasković, Ministarstva pravde Radomir Ilić, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Saša Mogić, Komisije za zaštitu konkurencije Marija Kovačević, Republičkog zakonodavstva Ranka Vujović, Uprave za javne nabavke Jelena Marković, Republičkog sekretarijata za javne politike Dejan Raketić, kao i predstavnik Vlade Vojvodine Atila Marton.

Medijska strategija će biti izradjena uz podršku OEBS i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Na sastanku je dogovoreno da Vlada Srbije formira Koordinaciono telo za saradnju sa medijima, dok će medijska i novinarska udruženja formirati Tim za dijalog. Ova dva tela zajedno će i operativno raditi na rešavanju problema novinara i medija.

Članovi Koordinacionog tela biće savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević, savetnica premijerke za medije Jelena Kovačević, Nemanja Pantić iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ana Subotić iz Ministarstva kulture i informisanja, Milica Vučković iz Ministarstva pravde, Jelena Parezanović iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ranka Vujović iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

Današnjem sastanku prisustvovali su ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, Suzana Vasiljević i Jelena Kovačević, šef misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio, predstavnici Delegacije EU u Srbiji i Fondacije Konrad Adenauer.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.