U trendu

Vučić: Srbe na Kosovu neće napadati ni NATO ni Crna Gora

Srpski predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbe na Kosovu neće napadati ni NATO ni Crna Gora i da je za Srbiju najbolje da na takve izjave reaguje ćutanjem.

„Neće Srbe na Kosovu i Metohiji da napada ni NATO ni Crna Gora, ne samo zato što imamo potpisane sporazume i korektne, veoma dobre odnose sa KFOR-om, odnosno NATO-om, već iz još nekih razloga, a neka oni dobro razmisle koji su to razlozi“, rekao je Vučić za RTS u Dubrovniku, gde prisustvuje sastanku šefova država i vlada Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Upitan da prokomentariše današnju izjavu ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića da bi crnogorska vojska učestvovala u akciji protiv Srba na Kosovu ako bi NATO to od nje zatražio, Vučić je rekao da je takve izjave najbolje ne komentarisati.

„Nekada je bolje prećutati i ne davati komentare na odredjene izjave, jer izlazite iz okvira pristojnosti ako reagujete na adekvatan način. Za Srbiju je najbolji način da reagujemo ćutanjem i mislim da i to dovoljno govori srpskom narodu u Crnoj Gori i ma gde da živi“, rekao je Vučić za RTS.

Vučić je danas u Dubrovniku, gde predstavlja Srbiju na sastanku regionalne inicijative Proces saradnje u jugoistočnoj Evropi, imao sastanke s hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović i bugarskim premijerom Bojkom Borisovom, a večeras će se sastati sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

Članice SEECP su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Bugarska, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Slovenija, Srbija i Turska, dok Kosovo učestvuje pod nazivom SEECP učesnik (participant). 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.