U trendu

CG vlada još razmišlja da li da prihvati migrante sa Sicilije

PODGORICA – Crnogorska vlada još razmišlja da li da prihvati migrante sa Sicilije, nakon što je Italija kontaktirala ministarstvo spoljnih poslova sa zahtevom da Crna Gora preuzme deo migranata sa broda „Dikjoti“.

Iz crnogorske vlade su saopštili da je zvanični Rim, preko italijanske ambasade u Podgorici, ministarstvu spoljnih poslova uputio zahtev za prihvatanje migranata, ali da stav o tom pitanju još uvek nije zauzet, prenele su „Vijesti“.

„Crnogorske vlasti se još nisu odredile prema tom zahtevu i on je u proceduri“, naveli su iz vladinog biroa za odnose sa javnošću.

Italija u svom zahtevu nije precizirala koliko bi migranata Crna Gora trebalo da prihvati.

Oko 140 migranata u nedelju se iskrcalo na Siciliji nakon što su ih italijanske vlasti po direktivama zamenika premijera Italije i ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija danima držale zatvorene na brodu “Dikjoti” ne dozvoljavajući im da izađu na italijansko tle.

Italijanski mediji preneli su da je nakon iskrcavanja migranata Albanija prihvatila da primi njih 20, a Irska do 25.

Premijer Duško Marković je ranije, odgovarajući na pitanja poslanika, izjavio da Crna Gora neće biti prihvatilište za migrante u ime EU, navele su „Vijesti“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike