najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Gruevski demantuje Gardijan: To su provokacije

Makedonski premijer Nikola Gruevski demantovao je danas pisanje londonskog Gardijana koji tvrdi da je rekao da je Makedonija spremna za promenu imena.

Gruevski, pak, u pisanoj izjavi tvrdi da tako nešto nije rekao, te da je to moglo da se vidi i iz samog teksta koji je, kako je naveo, očigledno novinarski komentar, a ne njegova izjava.

Takvih provokacija je bilo i biće ih, naveo je Gruevski i dodao da tema o imenu Makedonije periodično postaje popularna.

Očekivano, rekao je Gruevski, a u većini su oni koji ne žele dobro ovom procesu, objavljuju tendenciozne i pogrešne interpretacije zbog potrebe za lažnom ekskluzivnošću ili to spada u nečiju agendu.

Britanski dnevnik objavio je da je Gruevski izrazio spremnost za promenu imena Makedonije, što je podgrejalo nade za okončanje jednog neobičnpg diplomatskog  spora u svetu, prenela je makedonska redakcija Radija Slobodna Evropa.

Gruevski je, kako je preneo Gardijan, izjavio da želi da što pre otpočne dijalog sa Grčkom za iznalaženje rešenja u vezi spora oko imena.

Po njegovim rečima, ukoliko se pronađe rešenje to će biti postavljeno kao referendumsko pitanje kako bi građani rekli svoje mišljenje.

(Tanjug)

1 komentar
  1. MK

    Sam sebe demantuje, kopija Srećka Šoića, neviđeni šarlatan.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike