U trendu

Ivanić: Dodik mi je nudio da ostanem u Predsedništvu BiH

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Mladen Ivanić potvrdio je da mu je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nudio da ostane da radi u Predsedništvu BiH pod njegovim uslovima, od kojih je jedan da izadje iz opozicionog Saveza za promene.

Ivanić je rekao da na Dodikovu ponudu nije pristao, istićuči da će na oktobarskim izborima pobediti Dodika u trci za srpskog člana Predsedništva BiH.

„Očekivati od mene da ću izneveriti ljude koji su glasali za mene, zaista je potcenjivanje. Nema te funkcije niti pozicije za koju bih ja napustio vlastite principe. Moji principi su definisani u politici koju vodi PDP i Savez za promene“, rekao je on za za bijeljinsku BN televiziju.

Ivanić je kandidat Saveza za promene (SDS-PDP-NDP) na opštim izborima u oktobru, a njegov protivkandidat je Milorad Dodik, čiju kandidaturu je podržala vladajuća koalicija u RS (SNSD-DNS-SP).

„Ja nisam čovek koji radi po diktatu i neko ko će zbog funkcije nešto uraditi. Sve što radim, radim iz uverenja. I uveren sam, zato što to radim iz uverenja, da ću zadržati 317.000 ljudi koji su za mene glasali i da ću dobiti nove glasove, jer ih nisam izneverio“, istakao je Ivanić.

Prema njegovim rečima, zbog toga je uveren da će pobediti „ekipu koja veruje da nešto mora biti onako kako oni kažu“.

„Ne mora, niti će biti“, zaključio je Ivanić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.