U trendu

Kamere snimile filmsku pljačku u Hrvatskoj: Eksplozivom razneli bankomat (video)

Stanare karlovačke gradske četvrti Dubovac u petak u 2.30 sati probudila je snažna eksplozija na bankomatu Karlovačke banke koji se nalazi u izlogu prodavnice.

Eksplozija je uništila kućište bankomata iz kojeg su lopovi ukrali novac. Njegovi delovi rasuti su širom parkinga, a u eksploziji nije popucalo nijedno staklo izloga niti vrata uz koja je ugrađen. Policija je navela da je tek u 02.49 sati došlo do eksplozije i oštećenja bankomata, da je tom prilikom nastala materijalna šteta, ali da nema povređenih.

Akciju lopova uhvatila je jedna od nadzornih kamera u blizini. Na snimku koji traje oko šest minuta jasno se vidi kako uz bankomat staje srebrni karavan. Sa mesta suvozača izlazi jedan počinitelj obučen u crvenu jaknu sa kapom na glavi i iz automobila izvlači gumenu cev za plin.

Ubrzo mu se pridružuje još jedan počinitelj, obučen u tamnoplavu jaknu s kapuljačom. On iz automobila vadi dugačku plinsku bocu i spaja je na cev koju su ugurali u kućište bankomata. Nakon toga lopovi odlaze, a već se za nekoliko sekundi vraćaju i ponavljaju postupak.

Kroz nekoliko sekundi vidi se eksplozija, a oba lopova trče u pordavnicu i sa unutrašnje strane bankomata uzimaju kasete s novcem i beže. Još se ne zna koliko je novca ukradeno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.