najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kritika vlasti zbog studentskog doma s Karadžićevim imenom

Stranka demokratske akcije (SDA) saopštila je danas da su se vlasti Republike Srpske, otvaranjem studentskog doma koji nosi naziv haškog optuženika Radovana Karadžića, upustile u “besramno podgrejavanje radikalizma”.

“Dok žrtve progona, opsade i genocida u režiji Radovana Karadžića čekaju meru pravde u presudi Haškog tribunala, vlasti RS su se upustile u besramno podgrejavanje radikalizma, uzimajući buduće generacije za taoce vlastitih nacionalističkih frustracija”, navodi se u saopštenju.

SDA smatra da u trenutku kada Karadžić odgovara za svoje zločine, (predsednik RS) Milorad Dodik želi politikantskim potezom da skrene pažnju sa suštine sudjenja i da se prikaže “glavnim nosiocem politike Radovana Karadžića danas”.

“Nema ništa suštinski novo u njegovoj strategiji i taktici dodvoravanja šovinizmu, raspirivanja mržnje i jačanja nacionalizma. Ta ružna rutina provokacije, vredjanja i poruge koju je Milorad Dodik uvežbavao celu deceniju, više ne iznenadjuje nikog, ali i dalje predstavlja šamar zdravom razumu i elementarnoj ljudskosti”!, ističe se u saopštenju SDA.

Ta stranka ocenila je da “posebno užasava svesno i plansko projektovanje anahrone politike mržnje i podele u budućnost”, jer će “pod imenom Radovana Karadžića” ubuduće će stotine mladih učiti, jesti, spavati”.

SDA je na kraju navela da se “nada da će pravedna presuda Haškog tribunala Radovanu Karadžiću predstavljati temelj za utvdjivanje istorijskih činjenica”.

Haški tribunal treba da izrekne presudu bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću u četvrtak 24. marta.

(Beta)

1 komentar
  1. Maxmen

    Ovi iz SAD ili se zezaju il su mokri po glavi.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike