najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Makedonija traži od Prištine izručenje Osmanija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopštilo je danas da će od kosovskih vlasti zatražiti izručenje Sulejmana Osmanija (55) iz makedonskog sela Brest, nakon što su obavešteni da ga je uhapsila kosovska policija.

Kako prenose mediji u Skoplju, Osmaniju je u odsustvu u Makedoniji izrečena mera pritvora od 30 dana zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalno-terorističke grupe učestvovao u napadu na makedonsku policiju 9. maja u Kumanovu, i pre toga u napadu na policijsku karaulu kod sela Gošince, blizu granice sa Kosovom, zbog čega je za njim raspisana međunarodna poternica Interpola.

Sulejman Osmani je bio među uhapšenima nakon policijske akcije protiv naoružane grupe u kumanovskom Divljem naselju 9. maja ove godine ali je zbog propusta u obezbeđenju uspeo da pobegne u trenutku kada je policiji pokazivao na kojoj je lokaciji sakriveno oružje ukradeno iz policijske karaule Gošince.

Makedonska policija je u objektu koji je vlasništvo osumnjičenog Sulejmana Osmanija u aprilu ove godine u selu Brest tokom pretresa pronašla deo oružja koje je naoružana grupa ranije tog meseca odnela iz policijske karaule u Gošincu, kao i maskirnu uniformu sa oznakama UČK.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike