U trendu

Marković: Leposavić da podnese ostavku zbog Srebrenice

PODGORICA – Bivši crnogorski premijer i poslanik opozicionog DPS-a, Duško Marković, ocenio je danas da bi ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić trebalo da podnese ostavku nakon izjave o Srebrenici.

„Ako među konstituentima Vlade ima odgovornosti prema našim susedima i našim građanima iz manjinskih naroda, ako ima volje da se očuva suživot u Crnoj Gori, onda će se naći i način i glas da Leposavić, nakon izjave o Srebrenici, ne bude ministar pravde, ljudskih i manjnskih prava“, napisao je Marković na Tviteru.

Dodao je da će, ako do toga ne dođe, biti ugrožen građanski i multietnički sklad u Crnoj Gori.

„Ako se to ne dogodi – onda je stavljena tačka, a bogami i uzvičnik, na naša nadanja da će opstati pravda i istina, a kroz te vrednosti i mukotrpno izgrađivan građanski karakter i multietnički sklad Crne Gore“, naveo je Marković.

Leposavić je u petak u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika najuticajnije opozicione stranke DPS Andrije Nikolića, rekao da je spreman da prizna da je u Srebrenici počinjen zločin genocida kad se to i nedvosmisleno utvrdi, s obzirom na to da je Sud u Hagu, kako je rekao, „izgubio svoj legitimitet“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.