N1: Joksimović odbila HR novinare – provokacije

Mediji u Zagrebu preneli su da je ministarka za evropske integracije Srbije, Jadranka Joksimović, koja učestvuje na sastanku na vrhu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Sloveniji, odbila danas da da izjavu hrvatskim novinarima.

Ministarka Joksimović objašnjava, međutim, da nije odbila izjavu za hrvatske medije, već da nije htela da govori o odnosima Srbije i Hrvatske, jer to nije tema sastanka kojem prisustvuje.

Novinare je, kako navodi izveštač zagrebačke N1 televizije, zanimao njen komentar na incident koji je nedavno u Skupštini Srbije napravio lider radikala Vojislav Šešelj i odluka Hrvatske da zabrani ulazak ministru odbrane Aleksandru Vulinu, koji je nameravao da prisustvuje komemoraciji jasenovačkih žrtava.

Ministarka Joksimović, navodi N1, odbila je da im udovolji.

Joksimović potvrđuje da nije htela da im „udovolji“, odnosni da im izađe u susret i govori o nečemu izvan konteksta sastanka na kojem danas učestvuje.

„Očigledno je da suština poteza pomenutih hrvatskih novinara jeste podmetanje i provokacija“, kaže Joksimović za Tanjug.

„Oni su puni agresivnog naboja, presretali su me, dobacivali mi i vikali, a ja sam, uprkos tome, pristojno odgovorila“, dodala je srpska ministarka.

Precizirala je da nije hrvatskim novinarima odbila da da izjavu o Samitu, već samo nije htela da govori o odnosima sa Hrvatskom, jer to, ističe, nije bila tema Samita.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike