U trendu

Na Cetinju mirno, saobraćaj normalizovan, svečanost u Hramu završena

Saobraćaj na magistralnom putu Podgorica – Cetinje – Budva uspostavljen je danas u 12.55, saopšteno je iz Operativno-komunikacionog centra (OKC) Uprave policije.

Situacija na Cetinju je mirna poslednjih nekoliko sati, nakon što je mitropolit crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije ustoličen u Cetinjskom manstiru, a policija probila blokade protivnika tog čina.

Iz Uprave policije je saopšteno da je privedeno 14 osoba, da su dve uhapšene, te da je u današnjim neredima na Cetinju povredjeno sedam policajaca.

Svečanost u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici koja je danas održana nakon što je u Cetinjskom manastiru ustoličen mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije je završena.

Patrijarh srpski Porfirije, Joanikije predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i deo ministara iz njegove Vlade su napustili Hram.

Oni su u Hram stigli nakon ustoličenja u Cetinjskom manstiru gde su dovedeni helikopterom uz izuzetno jake policijske snage. Sveštenici koji su autobusima krenuli na Cetinje vratili su se u Podgoricu kada su naišli na barikade gradjana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.