U trendu

Počela liturgija, Onufrije će predvoditi litiju u Podgorici

Vernici iz svih krajeva Crne Gore okupljaju se ispred hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a liturgija kojoj prisustvuje i ambasador Srbije Vladimir Božović počela je u Hramu Hristovog vaskrsenja.

Kako je sinoć objavila Pobjeda, crnogorska policija neće dozvoliti organizovanim grupama iz Srbije i Republike Srpske, kao ni pojedincima koji planiraju da učestvuju na skupu koji u subotu ujutru organizuje Srpska pravoslavna crkva, ulazak u Crnu Goru.

Pojedini srpski mediji su javili da je na graničnom prelazu Jabuka zabranjen ulazak beogradskom muškom horu u Crnu Goru ali potvrdu te informacije jutros nije moguće dobiti u crnogorskoj policiji.

Prema najavama, mitropolit kijevski Onufrije danas će predvoditi litiju ulicama Podgorice.

Ambasada Ukrajine u Podgorici saopštila je da mitropolit Ruske pravoslavne crkve u Kijevu, vladika Onufrije ne predstavlja autokefalnu Ukrajinsku pravoslavnu crkvu, i da je neprikladno da predstavnik Ruske pravoslavne crkve komentariše unutrašnja pitanja Crne Gore u ime Ukrajinaca čime ugrožava postojeće prijateljske odnose izmedju ukrajinskog i crnogorskog naroda.

Mitropolit u Kijevu Onufrije, koji boravi u poseti Crnoj Gori, kazao je juče da želje pojedinih ljudi da imaju svoju crkvu nije ozbiljan argument da bi se formirala bilo kakva crkva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.