U trendu

Preživela žrtva ogorčena: Praljak je bio obična kukavica, pobili su mi celu familiju!

Gotovo teatralan čin hrvatskog generala Slobodana Praljka da u haškoj sudnici po objavljivanju presude popije otrov i tako sebi oduzme život, naišao je na ogorčenje onih koji su preživeli ratne logore.

Abdulah Ahmić jedan je od preživelih žrtava zločina koji se dogodio 16. aprila 1993. godine kada su pripadnici HVO-a ubili 116 civila bošnjačke nacionalnosti.

Novinari Dnevnog Avaza zajedno su sa njim putem televizije pratili izricanje presude za hašku šestorku.

Među ubijenima su Abdulahovi roditelji, brat i tri sestre, a on je pukim čudom preživeo streljanje, navodi „Avaz“.

Ahmić kaže da mu je bilo teško da gleda trenutak kada je Slobodan Praljak popio otrov i odbio odgovornost za zločin u Ahmićima.

„Teško mi je da komentarišem ovaj kukavički čin. Međutim, zločinca koji je počinio zločin očito je stigla Božja kazna“, rekao je Abdulah Ahmić.

Enis Ahmić, očevidac zločina u mestu Ahmići gde je izgubila 40 članova porodice, tvrdi da su za šestorku očekivali i težu kaznu u Hagu.

„Zašto ti takozvani heroji ne mogu da prihvate odgovornost, da pogledaju istini u oči? Lako je biti heroj i držati pušku u ruci, nije to heroj; heroji su oni koji su stajali ispred puške. Ako su znali naređivati, trebalo bi da budu spremni i da prihvate odgovornost“, kazala je Ahmić za N1 televiziju.

Najmlađa žrtva zločina u Ahmićima je bila beba od tri meseca i dva dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.