najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pupovac: Sumnjam u nameštanje, prevaru i mandatara

Nije bilo nesretnijeg, spornijeg, brzopletijeg i neuspešnijeg početka za jednu većinu, odnosno vladu, od ovog, izjavio je potpredsednik Samotalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

On je komentarišući odluku da nestranačka ličnost Tihomir Orešković bude novi premijer Hrvatske istakao da “sumnja u nameštanje, prevaru birača i mandatara koji je pronađen u nekoliko sati, koji loše govori i čita hrvatski i ne poznaje svoju zemlju”.

“Imali smo dobar razgovor sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović. Bez nas i ostalih zastupnika manjina nema stabilnosti, ni kratkoročno, di dugoročno”, navodi Pupovac za B92.

Inače, Pupovac je u utorak, nakon četvrtog kruga konsultacija sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, izjavio da SDŠ, koja ima dva zastupnika u Saboru, podržava lidera liste Most Božu Petrova za mandatara.

Tada je i delovalo da je izvesno da će Petrov u saradnji sa koalicijom SDP-a Zorana Milanovića postati novi hrvatski premijer, ali, po ko zna koji put, došlo je do preokreta. Petrov je i ođednom izjavio da prekidaju sve pregovore.

Nakon jučerašnjih celodnevnih spekulacija Domoljubna koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Most dogovorili su se da za mandatara predlože Tihomira Oreškovića, što je hrvatska predsednica prihvatila.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike