najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sinđelić dobio status svedoka saradnika

Državljanin Srbije Aleksandar Sinđelić, osumnjičen za organizaciju terorističkih napada u Crnoj Gori u izbornoj noći, dobio je status svedoka saradnika.

Sinđelić će biti svedok saradnik u procesu koji se u Podgorici vodi protiv ruskih državljana Eduarda Vladimiroviča Širkova i Vladimira Nikolajeviča Popova, okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije.

Odluka da je Sinđelić dobio status svedoka saradnika u tom predmetu objavljena je na sajtu Višeg suda.

U obrazloženju odluke se navodi da je doneta nakon ocene suda da će svedok saradnik svojim svedočenjem “znatno doprineti dokazivanju predmetnih krivičnih dela i pomoći otkrivanju i dokazivanju drugih krivičnih dela za koja se osnovano sumnja da je kriminalna grupa vršila”.

Navodi se i da je značaj njegovog iskaza za dokazivanje krivičnih dela koja se stavljaju na teret naredbom za sprovođenje, odnosno proširenje istrage i krivice ostalih učesnika, “pretežniji od štetnih posledica krivičnog dela koje mu se stavlja na teret“.

Sinđelić se tereti da je sa bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem bio jedan od klučnih članova kriminalne grupe koja je u noći 16. oktobra “trebalo da izazove krvoproliće na ulicama Podgorice, zauzme Skupštinu i likvidira premijera Mila Đukanovića”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike