U trendu

Stravičan zločin: Sekirom pobio celu porodicu, bio zapostavljen! (video)

Šokantan porodični zločin u Bosni i Hercegovini. U naselju Bogušići, kod grada Goražde u istočnom delu zemlje, Nezir Kamenica, 21-godišnji mladić, sekirom je ubio majku Zehru, baku Šemsu i očuha Ifeta, nakon čega je otišao u Sarajevo i predao se policiji nakon dva dana, prenose mediji u regionu.

Kamenica je tokom saslušanja detaljno opisao kako je usmrtio svoju porodicu.

– Osumnjičeni je na saslušanju rekao da je motiv za počinjenje ovako gnusnog zločina manjak pažnje od ukućana i previše posla. Najpre nam je rekao da je želeo počiniti samoubistvo, ali kad je ušao u kuću sa sekirom odlučio je da pobije ukućane.

Najpre je prišao očuhu koji je radio na laptopu i udario ga s leđa sekirom u predelu temena. Rekao je da je u sobu zatim ušla majka koju je udario manom sekirom. Ona je pokušala da se odbrani rukama, međutim, ispričao je da je udario nekoliko puta u predelu glave, a nakon što je pala na pod odvukao je u kadu. Zatim je u drugoj sobi pronašao baku i takođe je usmrtio udarivši je više puta sekirom – ispričao je Mirsad Bilajac, kantonalni tužilac.

Dodao je da se osumnjičeni sećao svih detalja počinjenog ubistva, a nakon zločina je dva dana proveo u Sarajevu.

– Tražićemo veštačenje neuropsihijatra koji će proceniti da li je ubica mogao upravljati svojim postupcima, a dobićemo i nalaz sudskog veštaka da bi imali sve informacije o povredama, tačnom broju udaraca i drugim detaljima.

Istraga još uvek traje, dodao je Bilajac. Kamenica se nalazi u pritvoru, a zakon za ovakva krivična dela predviđa kaznu zatvora između 10 i 45 godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.