U trendu

Beograd: Drugi dan gori deponija u Vinči

Deponija u Vinči i danas gori, na terenu su vatrogasci i toksikološe ekipe a u vazduhu nema prekoračenja zagadjajućih materija, rečeno je danas agenciji Beta u nadležnim službama.

„Požar na deponiji u Vinči nije izazvao prekoračenje graničnih vrednosti zagadjujućih materija na teritoriji Beograda“, saopšteno je iz gradskog Zavoda za javno zdravlje.

Merne stanice tog zavoda i Agencije za zaštitu životne sredine ne pokazuju prekoračenje vrednosti suspendovanih čestica, sumpor dioksida i azot dioksida, navodi se u saopštenju.

Trenutna merenja su vršena na prostoru Lešće, Višnjička banja, Višnjica, Rospi Ćuprija, Karaburma i u delovima Krnjače, Koteža i Borče.

Prema informacijama gradjana, sem navedenih delova grada, dima ima iznad Slanaca i Velikog sela.

Požar koji je izbio juče lokalizovan je, ali se dim pod uticajem istočnog vetra širi duž tih naselja, posebno duž reke Dunav, naveli su iz gradskog zavoda čije su ekipe na terenu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) rekli su Beti da vatrogasci koji su na terenu zemljom zatrpavaju delove deponije kako bi sprečili ponovno pojavljivanje vatre.

„Situacija je pod kontrolom, nema mesta panici a vatrogasci će ostati na deponiji dok god bude trebalo“, dodali su u MUP-u.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.