U trendu

Beograd se sprema za praznike: Betonske prepreke radi bezbednosti

Radi veće bezbednosti u pešačkoj zoni u centru grada tokom praznika, na više mesta na prilazima zoni pešaka postavljaju se betonske prepreke.

Reč je najavljivanim bezbednosnim merama, kaže gradski sekretar Darko Glavaš i dodaje da je reč o postavljanju određenog broja fiksnih i mobilnih zaštita u cilju veće bezbednosti, posebno tokom koncerata u centru grada.

Kako su koncerti počeli juče, očekuje se veći broj šetača u samoj zoni, rekao je Glavaš i dodao da su na više punktova koji vode ka pešačkoj zoni i okolnim ulicama postavljene betonske prepreke u dve veličine, jedan broj saobraćajnih stubića i granitnog kamenja, kao i velike žardinjere.

Time će se, kaže Glavaš za Tanjug, onemogućiti pristup motornim vozilima, osim na kontrolisanim punktovima, na kojima se nalaze predstavnici redarske službe i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sve je to u sklopu najava, koje traju već mesecima. Beograd jeste siguran grad i želimo da napravimo da se svi koji su u pešačkoj zoni osećaju bezbedno, da mogu normalno da uživaju u kupovini i zabavi”, rekao je Glavaš.

On je dodao da su zaštite postavljene na samim prilazima pešačkoj zoni na Trgu Republike, a to će se sprovoditi i za program ispred Doma Narodne skupštine.

Za sada nisu vršene nikakve saobraćajne izmene, kaže Glavaš i dodaje da će one uslediti u široj zoni oko skupa 30. i 31. decembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.