U trendu

Bračnim parovima sa Palilule podeljeno 250 bebi kolica

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić uručili su danas 250 kolica za bebe bračnim parovima sa te opštine čija su deca rođena krajem prošle i početkom ove godine.

Radojičić je rekao da je na ovaj način opština Palilula pokazala da svoj posao radi ozbiljno i dodao da je populaciona politika izuzetno važna za Srbiju i Beograd, te da ćemo budućnost i perspektivu imati samo ako budemo imali još vise dece.

Naveo je da će Krovno evropsko udruženje – Fertility Europe, koje se zalaže za bolje uslove vantelesne oplodnje, u Beogradu organizovati trodnevni evropski skup od 26. do 29. marta, na kome će biti održani sastanci u cilju povećanja edukacije o vantelesnoj oplodnji.

„Želimo da na tom evropskom skupu vidimo gde su Srbija i Beograd i kako da pomognemo našim građanima koji imaju probleme sa potomstvom“, rekao je Radojičić.

Grad Beograd se trudi da pomogne i porodiljama i deci, rekao je gradonačelnik i dodao je ovo što opština Palilula radi samo jedan doprinos zajedničkoj politici koju vode opštine i Grad.

„Zahvaljujem predsedniku opštine Palilula i verujem da je ovo samo početak i da ćemo imati još puno akcija kao što je ova. Osim ove akcije, u kojoj će podeliti ukupno 1.500 kolica, oni su u prethodnom periodu radili rekonstrukciju tri obdaništa – na Karaburmi, u Padinskoj Skeli i Borči“, rekao je Radojičić.

Dodao je da su Grad Beograd i opština Palilula na istom putu i da zajedno rade na tome da Beograd bude još lepše i bolje mesto za život.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je zahvalio gradonačelniku na tome što je snažno podržao ovu akciju usmerenu prema najmlađim sugrađanima.

„Iz gradskog budžeta smo dobili sredstva i odvojili ih za to da podstaknemo borbu da nas ima što više, da imamo što više dece. Ove godine opština Palilula će podeliti 1.500 kolica za 1.500 beba, koliko očekujemo da će se roditi na teritoriji naše opštine u ovoj godini“, rekao je Jovičić.

Precizirao je da je danas podeljeno 250 kolica za bebe i dodao da su roditelji presrećni.

„Ovo je simboličan poklon koji šalje snažnu podršku politici Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se borimo protiv bele kuge, da na svakom mestu govorimo koliko je važno da nas svakoga dana ima sve više jer sve što radimo u našoj zemlji, otvaranje fabrika, novih radnih mesta, poboljšavanje naše uloge u svetu imaće smisao samo ukoliko budemo imali što više naroda“, rekao je Jovičić.

On je još jednom zahvalio gradonačelniku koji je, dodao je, pošten i odgovoran čovek koga deca i roditelji vole.

„Hvala vam što ste došli da ispratite ovu akciju i što brinete o najmlađim sugrađanima jer je to naša budućnost, naša energija i nešto u šta treba da ulažemo da bismo imali jaku, snažnu Srbiju“, dodao je Jovičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.