Temperatura sve veća: Za vikend 37, potom 40 °C

Za petak je za deo teritorije Srbije zbog vrućine na snazi „žuti meteolaram“, uz upozorenje da „vreme može biti opasno (potencijalno)“, da je „potreban oprez“.

Međutim, u centralnoj i južnoj Srbiji na snazi je „narandžasti alarm“, uz upozorenje da je „vreme opasno“ i da su „vremenske pojave takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje“, te „treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan“ i „pratiti savete nadležnih službi“, prenose mediji.

Prognozirana temperatura u petak je od 21 stepen na Kopaoniku, 34 u Loznici, Beogradu, Negotinu, Kraljevu i Nišu, a 35 stepeni ili viša u Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, Jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu. U Vojvodini, Istočnoj i Jugozapadnoj Srbiji temperatura će biti oko 32 stepena.

U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Najniža temperatura biće oko 20, najviša oko 34 stepena.

U subotu će temperatura dalje porasti i do kraja sedmice u većini mesta biti od 32 do 37, a od ponedeljka do srede još toplije, od 35 do 40 stepeni, očekuje Republički Hidrometeorološki zavod.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike