U trendu

Djordjević: Saradnja sa GIZ i NSZ na projektu Inicijativa za inkluziju

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević potpisao je danas memorandum o saradnji sa Nemačkom organizacijom za medjunarodnu saradnju (GIZ) i Nacionalnom službom za zapošljavanje, na sprovodjenju projekta „Inicijativa za inkluziju“, za koji je namenjeno 1,8 miliona evra.

Projekat omogućava zapošljavanje povratnika, odnosno tražilaca azila, potencijalnih tražilaca azila, Roma i pripadnika drugih marginalizovanih i ugroženih društvenih grupa na lokalu.

Djordjević je pre potpisivanja rekao da je za taj projekat namenjeno 1,8 miliona evra i da je cilj da Srbija pomogne tim povratnicima.

„Prošle godine se u Srbiju vratio 1.891 povratnik, od toga 1.434 iz romske populacije. Želimo da im pomognemo i na ovaj način ćemo biti efikasniji“, rekao je on.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman istakao je da je cilj projekta da se povratnicima olakša inkluzija u društvo.

Naglasio je da će se projekat sprovoditi u sedam opština Požarevac, Arilje, Sokobanja, Kučevo, Novi Pazar, Bečej i Mladenovac.

U okviru navedenog projekta predvidjeno je poboljšanje pristupa povratnika po Sporazumu o readmisiji i drugih teže zapošljivih osoba tržištu rada u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar