U trendu

Haos u Beogradu: Kasni se na posao, gužve na ulicama

U Beogradu je od jutros usporen saobraćaj zbog snega koji pada neprekidno gotovo 20 sati.

Pored Banovog brda – i na Autokomandi i u ulici Vojsilava Ilića je gužva zbog snega koji ne prestaje da pada. Čim kamion koji čisti sneg prođe, posle pet minuta ulice su ponovo zavejane, objasnio je jutros gradonačelnik Siniša Mali.

Mali je za RTS rekao da je noćas postignut rekord u količini soli i kalcijum hlorida koji su bačeni na ulice, ali da zbog jakih padavina putevi bivaju ponovo zavejani u kratkom roku. I pored toga ulice prvog prioriteta su očišćene, navodi gradonačelnik.

On dodaje da se za dva- tri sata očekuje prestanak padavina i da će tada situacija u gradu biti potpuno stabilizovana.

Mali je apelovao na građane da očiste trotoare ispred svojih stanova i kuća i naglasio da se problem pucanja cevi pojavio zbog činjenice da su stare 20 godina.

Gužve su i na Novom Beogradu, na Brankovom mostu, problema ima i na Zelenom vencu, u Žarkovu, a na Košutnjaku i Banovom brdu vozila se pomeraju za milimetar, prenose beogradski mediji.

Vozači su oprezni ili uplašeni, te se na prilazima svim frekventnim ulicama čeka po desetak minuta, ali najveći problem je trenutno u Ulici Jug Bogdana gde je autobus neuspešno pokušao da se okrene, te je sada cela ta ulica zakrčena i nedostupna za automobile – rekli su taksisti.

Ulica Jurija Gagarina, Takovska i Slavija u međuvremenu su se rasteretili, a prohodni su i Bulevar Milutina Milankovića i Pančevački most, dodaju oni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.