U trendu

Hitno upozorenje na olujno nevreme

Republički hidrometeorološki zavod danas je izdao najavu i upozorenje u kojem obaveštava građane i apeluje na oprez jer će vremenske prilike tokom popodneva i večeri postati opasne.

Stiže nam nevreme sa pljuskovima, grmljavinom, olujnim vetrom i obilnim padavinama. Na udaru prvo će se naći severni, zapadni i centralni delovi zemlje, a u naredna dva časa to su Banat i Bačka.

– U ponedeljak i utorak u većini mesta očekuje se od 20 do 30 mm kiše za 24 sata, a lokalno i više, naročito u centralnim i južnim krajevima – piše na sajtu RHMZ.

Ni Beograd neće ostati imun, topla i sparna nedelja biće okončana zahlađenjem s kišom, a u toku noći moguće je nevreme. U Beogradu se očekuju obilne padavine – od čak 20mm i više za samo tri sata, a moguće su i vremenske nepogode.

Na severu u ovom trenutku kiša već pada na Paliću, u Somboru, Novom Sadu a pogoršanje vremena trenutno stiže ka prestonici.

Prema nedavnim prognozama nestabilno i kišno vreme sa naglim zahlađenjem trebalo bi da se zadrži do četvrtka kada bi leto ponovo moglo da se vrati.

Međutim, prema novijim povratak pravog leta sa 30 u plusu možda bismo mogli da očekujemo tek od 5. avgusta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar