Kreće POVEĆANJE PLATA! Evo ko dobija najviše

Novembarskom povećanju plata u javnom sektoru najviše će se radovati medicinske sestre i tehničari, kojima će na račun leći 15 odsto više novca, piše „Blic“.

Tako će sa srednjom školom medicinske sestre imati platu od 45.684 do 49.241 dinar, u zavisnosti od toga da li rade u domu zdravlja, na odeljenju Opšte bolnice ili u Hitnoj pomoći.

Kada je reč o novim, povećanim platama viših medicinskih sestara, one će se kretati od 52.181 do 55.592 dinara u skladu tim dali su zaposlene u patronaži, na odeljenju opšte prakse ili intenzivne nege.

Povećanje zarade od devet odsto dobiće zaposleni u prosveti, sudije, tužioci izaposleni u sudovima i tužilaštvima, u ustanovama socijalne zaštite, kao i pripadnici bezbednosnih službi i snaga.

„Blic“ navodi da će, na primer, nastavnici imati plate od 46.564 do 56.135 dinara u zavisnosti od stepena stručne spreme, norme i godina staža.

Policajac će, prema saznanjima lista, zarađivati 51.275 dinara, a razvodnik, desetar i mlađi vodnik u vojsci od 44.729 do 50.821 dinar.

Zaposleni u državnoj upravi imaće povećanje od osam odsto. Tako će, na primer, predsednik lekarske komisije imati 69.456 dinara, a diplomirani pravnik za pravne poslove 59.468. Kadrovi sa najnižom stručnom spremom koji u javnoj službi rade naposlovima obezbeđenja, održavanja ili kao vozači radiće i dalje za minimalnu platu, navodi „Blic“.

List podseća da će minimalac do kraja godine iznositi 27.000 dinara, a od 1. januara nešto više od 30.000 dinara.

Vlada Srbije usvojila je sredinom septembra odluku o povećanju plata u javnom sektoru od 1. novembra u proseku od osam do 15 odsto.

(Tanjug)

3 komentara
  1. Anonimni

    A gdje su tu javna komunalna preduzeća. Šta njima ne treba pa treba vam zatvoriti vodu i kanalizaciju smeće ostaviti da vam smrdi? Dali bi se onda setili da i njima treba povećati platu…

  2. Anonimni

    Haha , sad ce strajkovi , ko ce da preveze pacijenta i da im spremi hranu , totalna diskriminacija . Nekom, se povecava plata nekom ne . I nije tacno u zdravstvu postoji prekovremeni rad, nocne smene , dezurstva , dnevnice , to je skoro jos plata.

  3. Miša

    Medicinsko osoblje i skolstvo zasluzuju povecanje plate,a panduri,jos uvek uzimaju sami koliko im treba.

Napišite komentar