U trendu

MUP: Prijavljeno obijanje kuće novinarke KRIK-a, u toku uvidjaj

Policijska uprava za grad Beograd saopštila je danas da je dobila prijavu o obijanju kuće u kojoj živi novinarka istraživačkog portala KRIK Milica Vojinović, a koja je po navodima policije, vlasništvo njenog oca.

Kako je saopštio MUP, policajci stanice Čukarica i uvidjajna ekipa kriminalističke policije vrše uvidjaj na licu mesta.

„Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja prijavljenog dogadjaja“, stoji u saopštenju.

Portal KRIK saopštio je ranije danas da je novinarki Milici Vojinović obijena kuća dok se sa porodicom nalazila van Srbije.

Kako se navodi, njena rodjaka je zatekla obijenu porodičnu kuću a slučaj je prijavljen policiji i radnoj grupi za zaštitu bezbednosti novinara.

„Još nije poznato da li je nešto ukradeno, ali u kući u kojoj novinarka živi nije bilo ničega što bi ugrozilo poverljivost izvora i budući rad naše organizacije. Stvari su izvadjene iz fioka i ormara, a fascikle sa poslovnom dokumentacijom njenog oca razbacane su po prostoriji“, navodi se u saopštenju.

Redakcija KRIK-a pozvala je nadležne da što pre ispitaju slučaj i otkriju da li je obijanje povezano sa novinarskim poslom.

Pre dve i po godine novinarki KRIK-a Dragani Pećo obijen je i ispreturan stan i tada ništa nije ukradeno.

Iako prijavljen policiji, taj slučaj i dalje nije rešen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.