U trendu

Na ovim lokacijama će se graditi jeftini stanovi

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je šest gradova predložilo lokacije za gradnju ukupno 20.295 jefitnih stanova.

Stanovi će biti građeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju i tim potpredsednice Mihajlović odmah posle Nove godine predložiće Radnoj grupi za gradnju ovih stanova lokacije na kojima u najkraćem roku može da počne gradnja, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

“U Beogradu postoji potreba za izgradnjom nešto više od 14.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti i gradska uprava predložila je pet lokacija za gradnju ovih stanova. Od svih lokacija smatramo da je najbolja u Banji Ovča na opštini Palulula koja bi mogla da bude pripremljena za gradnju u prvoj polovini 2018. Ovde bi moglo se se izgradi oko 2.000 stanova, što bi bila prva faza gradnje svih potrebnih stanova u Beogradu”, kaže Mihajlovićeva.

Novi Sad, u kome postoji potreba za izgradnjom 1.800 stanova, predložio je četiri lokacije za gradnju jefitnih stanova: Sajlovo, Jugovićevo, Paragovo i Mišeluk 2.

“Sve predložene lokacije u Novom Sadu su prihvatljive, delimično su opremljene i potrebno je uložiti u komunalnu infrastrukturu. Izgradnja može početi na jednoj ili više lokacije istovremeno u drugoj polovini sledeće godine”, navodi Mihajlovićeva.

U Nišu je planirana gradnja oko 2.000 stanova, a grad je predložio da se oni grade na prostoru kasarne Knjaz Mihajlo. Međutim, nakon ovog predloga stigla je informacija da se na ovoj lokaciji nalazi arheološko nalazište koje bi usporilo ili onemogućilo izgradnju, tako da će grad Niš predložiti novu lokaciju za jeftine stanove.

Kragujevac ima potrebu za gradnjom 533 jefitna stana. Grad je predložio da se svi stanovi izgrade u naselju Denino brdo, ali je potrebno da se uložili dosta novca u komunalno opremanje ove lokacije, navodi se u saopštenju.

Lokalna vlast u Kraljevu odredila je samo jednu lokaciju, Voćareve livade u naselju Ribnica, na kojoj se može izgraditi oko 1.000 jefintih stanova, koliko je i potrebno za pripadnike snaga bezbednosti Srbije u ovom gradu. I na ovoj lokaciji potrebno je izgraditi nove saobraćajnice i ostalu komunalnu infrastrukturu.

Vranje je predložilo šest potencijalnih lokacija za izgradnju jeftinih nešto više od 800 stanova kolike su potrebe za vojsku i policiju.

„Pošto smo pregledali dokumentaciju, u Vranju se u prvoj polovini 2018. može krenuti u gradnju stanova na tri lokacije na kojima bi mogli da se izgrade svi stanovi za potrebe naših snaga bezbednosti”, kaže potpredsednica Vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar