U trendu

Naslovna strana za subotu, 24. mart 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama za subotu, 24. mart, najviše pišu o godišnjici početka Nato bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, o koncesiji za beogradski aerodrom, kosovskom problemu, ali i o drugim društvenim i političkim temama.
BLIC  –  „Srbija diže spomenik Vudrou Vilsonu“, piše list pozivajući se na ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića. „Pedofil šalje pretnje smrću Juriću i tužiocu“, list piše da MUP istražuje napad na fondaciju „Tijana Jurić“. Povodom 19 godina od NATO bombardovanja Jugoslavije tekst pod naslovom „Najtužnije sudbine Nato bombardovanja“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Osudili ga za zločine, a nema ih u optužnici“, list piše o sudjenju generalu Ratku Mladiću za ratne zločine u Bosni i Hercegovini. „NATO nam je ubio šestoro u jednom trenu“, tekst o ljudskim sudbinama tokom Nato bombardovanja Jugoslavije 1999. godine. „Ako ne formiraju ZSO, moraćemo sami to da uradimo“, list prenosi izjavu predsednika Aleksandra Vučića nakon sastanka u Briselu.

DANAS  –  „Država neće objavljivati ugovor o koncesiji“, list piše da su u kabinetu premijerke Srbije Ane Brnabić citirali pravilnik o tome da ugovor neće biti objavljen ako to šteti interesu poslovnog partnera, odgovarajući na pitanje o transparentnosti sklapanja koncesije za aerodrom „Nikola Tesla“ sa francuskom kompanijom Vansi. „Jeremić: Naša spoljna politika je kao noćna šetnja Njujorkom“, rekao je nekadašnji ministar spoljnih poslova i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić govoreći o kosovskim pregovorima.

ALO  –  O NATO bombardovanju Jugoslavije 1999. godine u tekstu „Nemci tuže svoju vojsku“. „Vuk bogat ko tajkun“ list navodi da porodica lidera Narodne stranke Vuka Jeremića poseduje „pet stanova u najelitnijem delu Beograda“.
INFORMER  –  „Sada traže da zbog Skripala zaratimo sa Rusijom“ za list govori vojni komentator „Politike“ Miroslav Lazanski koji kaže da se od „Srbije zahteva da osudi predsednika Rusije Vladimira Putina zbog navodnog trovanja odbeglog špijuna Sergeja Skripala u Engleskoj“. List o godišnjici NATO agresije: „NATO najveće zlo“.
KURIR  –  „Ako Priština za 20 dana ne formira ZSO, sami ćemo“ list prenosi izjavu predsednika Aleksandra Vučića nakon sastanka sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem u Briselu. O strožijim kaznama u saobraćaju pod naslovom „Za dete u krilu 30 dana zatvora“.

POLITIKA  –  „Još jedno proleće ‘Srpske Hirošime'“, list piše o NATO bombardovanju Jugoslavije. „Istorija Kosova je svuda oko Bondstila“, intervju sa novim komandantom američkog kontingenta Kfora Nik Dučić. Pod naslovom „Pet milijardi ljudi ne priznaje Kosovo“, intervju sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Djurićem. „Solzberi: Laži svemirskih dimenzija“, piše za taj list ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.
SRPSKI TELEGRAF  –  „Odreknite se Putina dobićete veliku Srbiju“, list navodi da je predsednik SAD Donald Tramp ponudio „da se Srbija distancira od Rusije čime će dobiti sever Kosova i Republiku Srpsku“. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali u intervjuu za list „Gledao sam kako mi politika uništava porodicu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.