U trendu

Naslovne strane za 5. jul 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od srede, 5. juna najviše pišu o izjavi premijerke Srbije Ane Brnabić američkoj agenciji Blumberg da će Srbija pre izabrati EU nego Rusiju, o štrajku u Fijatu u kragijevcu i o izlasku opozicije na predstojeće izbore u Beogradu.

ALO  –  „Sudija pijan vozio auto sa lažnim tablicama!“, list piše o sudiji iz Niša. „Vlasnik pekare izbo kućnu pomoćnicu“, list piše da se lekari iz Kovilj abore za život žrtve. „Zbog Noleta se više ne gledamo preko nišana“, kaže Dino Radja.  

BLIC  –  Serijal o tome šta je budućnost Srbije na Kosovu i Kosova u Srbiji pod naslovom „Albanci imaju plan, Srbi moraju da se uključe“. O intervjuu premijerke Srbije Ane Brnabić američkoj agenciji Blumberg pod naslovom „Evrogol premijerke Brnabić“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Još plaćam kredit za vantelesnu oplodnju“ o tome da je Atifi Ljajić koja je rodila dete u 60. godini potrebna pomoć. „Srbija se ne odriče Rusije zbog puta u EU“, o buri posle izjave premijerke Ane Brnabić da će Srbija ako bude morala da bira izabrati EU.

DANAS  –  Pod naslovom „Stefanović da kaže da li su snimci hapšenja Andjusa poznati“, list prenosi reakcije na tvrdnje ministra Nebojše Stefanovića da kriminalci mogu da se učlane u UNS ili NUNS i izbegnu odgovornost za krivična dela. Pod naslovom „Vučić najviše za oglašavanje platio televiziji Pink“ o istrživanju Nacionalne koalicije za decentralizaciju o tome koliko koštaju učestali izbori u Srbiji.

INFORMER  –  „Hrvati otimaju Apatin“, upozorava poslanik Srpske napredne stranke i novinar Miroslav Lazanski na spor oko granice Srbije i Hrvatske na Dunavu. „Sistem male mature biće promenjen“, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.  

KURIR  –  „Vulin otimao pare od ratnih heroja!“, predsednik Udruženj ratnih vojnih invalida Željko Vasiljević tvrdi da je bivše ministarstvo Aleksandra Vulina uplaćivalo milione boračkim organizacijama, a zauzvrat tražilo da im vrate trećinu novca. „Haos u Vladi zbog Aninog njet!“, o izjavi premijerke Ane Brnabić o EU i Rusiji.

POLITIKA  –  „Premijerkino medijsko vatreno krštenje“ o intervjuu premijerke Ane Brnabić za Blumberg koji je izazvao brojne reakcije. O štrajku u Kragujevcu pod naslov „Za štrajk u Fijatu niko ne mari“. „Opozicija u više kolona na beogradskim izborima“ o tome da još nisu počeli razgovori medju opozicionim partijama na predstojeće izbore u Beogradu.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Hleb nam otimaju politika i zabava“, kaže književnica Vida Ognjenović. „Hrvati Srbiji uzimaju Apatin!“, o granici izmedju Srbije i Hrvatske na Dunavu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.