U trendu

Naslovne strane za petak, 13. april 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o rznim temama, medu kojima o krizi u Siriji, o izgradnji industrijskog kompleksa u Kragujevcu i o padu vojnog aviona Srbije kod Kovačice.

ALO – „Gorivo u Srbiji poskupljuje zbog Trampa“, list piše da „najava svetskog rata“ podiže cenu. „Voz iz Šumadije jezdiće Evropom“, o otvaranju industrijskog parka u Kragujevcu u kojem će se navodno proizvoditi i vozovi i tramvaji.

BLIC – O ministru omladine i sporta Srbije Vanji Udovičiću list piše u tesktu „Udovičić već dao 832.000 evra za Univerzijadu, ali za šta?“. Pod naslovom „Bili su očajni, a sada imaju šansu za nov život“, list piše o davaocu organa kojima su spasena četiri života. O predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću optuženom za seksualno uznemiravanja: „Jutka dobacivao gadosti ženama i u policiji“.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Agonija počela na 5.000 metara“ list piše o detaljima pada aviona „supergaleb G-4“. O industrijskom kompleksu u novoj industrijskoj zoni u Kragujevcu u tekstu „Tramvaji iz Šumadije“. U intervjuu za list govori lider DPS Milo Djukanović „Vučiću faktura za poraz na KiM“.

DANAS – „Bliži se kraj Vučićevog igranja neutralnosti“, sagovornici lista govore o tome da li Srbija bira izmedju evropskih integracija, ili priznanja nezavisnosti Kosova. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za list je rekao da „Srbija nije pod pritiskom da izabere stranu“. O reakcijama poslanika na presudu Žalbenog veća Mehanizma krivičnih sudova u Hagu: „Može li Šešelj da ostane poslanik“. Za list govori urednik „Kikindskih“ Željko Bodrožić „Vlast nas linčuje i guši“.

INFORMER – „Šiptari dobili 24 h da otmu sever Kosova“, list piše da je pomoćnik državnog sekretara SAD Ves Mičel 12. marta dao „zeleno svetlo“ Albancima za zauzimanje severa Kosova, „pod uslovom da operacija traje 24 sata“. O padu vojnog aviona pod naslovom „Piloti heroji“.

KURIR – „Planeta u strahu, Tramp naredio napad“, list piše o krizi u Siriji i reagovanju Rusije. „Zemunci me tukli kundakom u glavu“, rekao privrednik Miroslav Mišković o svojoj davnašnjoj otmici i hapšenju.

POLITIKA – „Zamrznuti konflikt nije dobro rešenje“ – piše list o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa francuske diplomatije Žan-Iva Le Drijana. „Interpol vratio poternice Srbije za vodjama OVK“ u Interpolov sistem.

SRPSKI TELEGRAF – „Tramp pokrenuo sudnji dan“, o tome da je američki predsednik navodno spreman da upotrebi nuklearno oružje za napad na Siriju. „Toma me je tajno posećivao“, o tvrdnjama Miroslava Miškovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.