Oglasio se ministar prosvete u vezi sa testom iz matematike

Ministar prosvete Mladen Šarčević za „Novosti“ potvrđuje da je test „provaljen“ i da se to dogodilo u „nekoj školi“.

Šarčević kaže da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je zatajilo negde na terenu.

„Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gde se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smena zbog ovoga“, najavljuje Šarčević za „Novosti“.

„Svi će morati policiji da pokažu rezervne kese, pa će se utvrditi gde se ovo dogodilo“, dodao je on.

Najavljuje i da je ovo poslednja godina kada ovakav rizik postoji, te da će od sledeće godine „sve biti digitalno“.

Test iz matematike pomera se za četvrtak, a mali maturanti polažu u sredu, prema planu kombinovani test.

(Sputnjik)

5 komentara
 1. Anonimni

  NEMA OSTAVKE KOD NAS dok VUCIC NE PRIPRETI,,DALI MINISTAR IMA <<savest<< NEVERUJEM , DA JE IMA OSTAVKU BI VEC DAO!

 2. Anonimni

  nina> sta imaju deca od toga sto se oglasio ministar prosvete_!, nista , trebao j eodma da podnese ostavku, a on cuva svoje dupe! i sad trazi krivca, pa kriv je on sam!!!NERADI DOBRO I GOTOVO!!! dokle bre d amaltretirate ovu nasu tako slatku i divnu omladinu!!! TAJ CE DA VLADA pa makar svi testovi procurili, voliCOVEK FOTELJU!!!!! a vi deco <<TRESITE SE DOK VAS PLASE KAKO SU TESTOVI KOMPLIKOVANI!!!!

 3. bambi

  Sve je u redu. Ministre, budite dzentlmen. Ostavka mora biti neopoziva i to po urgentnom postupku. To je to. Inace, kada se pogleda unazad rad ministra, dolazi se do zastrasujuce konstatacije da je prosvete i nauka u ugljenisanom stanju. Znatno ranije je ministar morao da da ostavku jer se videlo da nije za ovaj posao. Negde je ceo sistem zatajio. Ja predlazem za ministra Lipovskog.

 4. Lidija Kovandzic

  Ukinite deci te glupe testove ne znam ni koji je pametnjakovic to smislio ja xvoje dete necu pustiti sutra na kombinovani bojkotujmo testove !!!!

  1. Anonimni

   Kuku lele, ala si nepismena!

Napišite komentar