U trendu

Protest maturanata: Traže poništavanje testova, u Ministarstvu ih niko nije primio

Predstavnici malih maturanata dogovorili su se tokom protesta povodom Traže os da će u sredu doći u škole, ali da neće izlaziti na ispit i pozvali svoje roditelje i članove porodica da im se pridruže i podrže ih u protestu i zahtevima da se poništi maturski ispit.

Posle protesta ispred resornog ministarstva i šetnje do fontane na Slaviji, oni su ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj saopštili da će zahtevati da se poništi ovogodišnja matura, a ako to ne bude učinjeno najavili su da će sutra nastaviti protest ispred Ministarstva prosvete.

Prethodno su se okupili ispred zgrade Ministarstva prosvete zbog odlaganja testa iz matematike, na kratko su ušli unutra, ali tamo nije bio niko od nadležnih ko je mogao da ih primi.

Posle toga oni su krenuli ka Trgu Slavija gde su se kratko zadržali, a potom su se uputili Ulicom kralja Milana.

Kako su rekli ranije reporteru Tanjuga, oni su pokrenuli peticiju u kojoj traže da bude ukinuto polaganje male mature i da im bude omogućeno da srednju školu upisuju na osnovu uspeha iz šestog, sedmog i osmog razreda.

Jutros je odložen završni ispit iz matematike zato što je „procureo“ test. U Ministarstvu prosvete su rekli da je kombinovani test bezbedan i da su se na društvenim mrežama pojavili testovi od prošle godine. Test iz maternjeg jezika nije sporan, tvrde u ministarstvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.