U trendu

Sednica kosovske skupštine prekinuta zbog Haradinaja

Sednica kosovske Skupštine prekinuta je večeras zbog odluke francuskog suda da za 2. mart odloži odlučivanje o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja.

Prethodno je održana rasprava o „situaciji na severu Kosova“, javio je RTK2.

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odložio je za 2. mart odlučivanje o zahtevu Srbije za izručenje Haradinaja radi pribavljanja dodatne dokumentacije od srpskih vlasti o istrazi koja se vodi protiv Haradinaja, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.

„Francuski državni tužilac je zatražio dodatne informacije od Srbije o više pitanja, uključujcuhi precizranje određenih dokumenata, kao i dodatne informacije o krivičnoj proceduri u Srbiji“, rekla je za Tanjug portparolka suda Sandra di Rosa.

Prethodno tokom rasprave u kosovskoj skupštini, premijer Isa Mustafa izjavio je da je rušenjem zida u Severnoj Mitrovici omogućena sloboda kretanja, dok predstavnici kosovske opozicije smatraju da će gradnjom nove betonske konstrukcije zid biti samo redizajniran.

Mustafa je u obraćanju poslanicima kosovske skupštine kazao da će se problemi na severu Kosova, kao i u ostalim delovima, rešavati na osnovu zakona i komunikacijom sa građanima ističući da je rušenje zida u Severnoj Mitrovici dogovoreno sa međunarodnim faktorom i da je dogovorena izgradnju trga.

„Ove nedelje smo srušili zid u Mitrovici u korist slobode kretanja građana, uz angažovanje instuitucija i uz razgovore sa opštinskim organima u Severnoj Mitrovici. Počela je rezalizacija plana za izgradnju šetališta u Mitrovici u saradnji sa opštinom i Ministarstvom prostornog planiranja,“- rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.