U trendu

Berlin: Uhapšen još jedan osumnjičeni, ali je ubrzo pušten

Nemačka policija uhapsila je još jednog osumnjičenog za napad u kom je ubijeno 12 ljudi, ali je on ubrzo i pušten, javlja nemački „Bild“, prenosi Rojters.

Prethodno je juče zbog nedostataka dokaza pušten na slobodu 23-ogodišnji pakistanski azilant Navid D, koji je bio osumnjičen da je kamionom uleteo na božićni vašar u Berlinu.

Nemačka policija dobila je 508 dojava o napadu u Berlinu, u kom je 12 osoba ubijeno, ali zasad nije jasno da li postoje konkretni tragovi koji bi doveli do hapšenja osumnjičenog.

Policija je saopštila jutros i da je pojačala napore kako bi pronašla vozača kamiona koji je izvršio napad na božićnom vašaru, a za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Na mestu suvozača u kamionu bio je jedan Poljak, koji je pronađen mrtav. Mediji navode da bi se moglo raditi o osobi koja je radila za poljsku firmu, a sa kojom je kompanija izgubila kontakt u ponedeljak popodne.

Policija polazi od toga da je kamion ukraden još u Poljskoj, a pojedini mediji su preneli da je vozač, Poljak, koji je pronađen na mestu suvozača, ubijen hicima iz pištolja, a ne, kako je ranije javljano od posledica udesa.

Prema pisanju dnevnika „Velt“, bezbednosne vlasti imale su već danima informacije da bi moglo doći do terorističkog napada, a čak je bilo navedeno da je cilj jedan božićni vašar u Berlinu.

Specijalne jedinice nemacke policije upale su juče rano ujutru u hangar aerodroma Tempelhof, u južnom Berlinu, koji se koristi kao izbeglički centar, ali ta akcija je protekla bez hapšenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.