U trendu

Bulevar u Tirani ukrašen zastavama Srbije i S. Makedonije

TIRANA – Bulevar narodnih mučenika u Tirani ukrašen je zastavama Srbije, Albanije i Severne Makedonije u okviru samita „Otvoreni Balkan“, prenosi prištinski Reporteri.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Tirani, gde će sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevom, učestvovati na sastanku regionalne inicijative za saradnju Otvoreni Balkan.

Predviđeno je potpisivanje ukupno šest sporazuma, među kojima je i Sporazum o uslovima za slobodan pristup tržištu rada na Zapadnom Balkanu.

Vučić će danas u Tirani imati neformalan susret sa Ramom i Zaevom na zajedničkoj večeri, a sutra je predviđeno održavanje više sastanaka, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije.

U Palati brigada u Tirani, 21. decembra, prvo će biti održan sastanak trojice zvaničnika i članova delegacija sa predstavnicima Atlantskog saveta, na kome će se razgovarati o Strateškom planu za Otvoreni Balkan 2022.

Zatim će uslediti ceremonija potpisivanja trilateralnih i bilateralnih sporazuma, pa Regionalni forum o poljoprivredi i regionalnoj saradnji, na kome će učestvovati zvaničnici, ministri poljoprivrede i ruralnog razvoja, rektori poljoprivrednih univerziteta i predstavnici privrednih komora.

Na kraju će trojica lidera održati zajedničku konferenciju za novinare.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar