U trendu

Hamburg: Povređeno 111 policajaca, privedeno 29 demonstranata (video)

U protestima koji su se jutros nastavili antoglobalisti u Hamburgu, gde se održava samit lidera G20, povređeno je 111 policajaca, dok je 29 demonstranata zadržano u pritvoru.

Rojters navodi da su antikapitalistički učesnici protesta zapalili automobile, barikade i kante ze smeće.

Prema navodima polilcije, učesnici protesta su probušili gume na automobilu koji pripada kanadskoj delegaciji koja je došla na samit i razbili prozore konzulata Mongolije.

Portparol policije rekao je da je samo mala grupa krajnjih levičara ili anarihsta umešana u nasilje, a da je većina od oko 100.000 demonstranata mirno protestovala.

Kako je prethodno objavjeno, učesnici su na patrolna policijska vozila bacili molotovljeve koktele.

„U toku je operacija protiv nasilnih pojedinaca koji su bacili molotovljeve koktele i otvorili vatru na patrolna policijska kola u blizini okruga Altona u Hamburgu“, napisala je nemačka savezna policija na Tviteru, prenosi AFP.

U četvrtak uveče došlo je do sukoba policije s demonstrantima na protestu antiglobalista, a uoči početka dvodnevnog samita G20 u Hamburgu, na kojem učestvuju zvaničnici najrazvijenijih industrijskih zemalja sveta.

Ekstremni levičarski aktivisti gađali su polijacje flašama, petardama i drugim predmetima, a tom prilikom povređeno je 76 policajaca, saopštili su nemački zvaničnici.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike