najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hitno pojačati kontrolu spoljnih granica EU

Francuski premijer Manuel Vals ocenio je danas, dan nakon krvavih terorističkih napada u Briselu, da je potrebno hitno pojačati kontrolu spoljnih granica Evropske unije (EU).

“Potrebno je hitno formirati bazu ličnih podataka o putnicima na aerodromima i pojačati kontrolu spoljnih granica Evropske unije, kako niko više ne bi mogao proći sa lažnim ispravama. Svi znamo da je Islamska država napravila veliki broj lažnih pasoša u Siriji”, rekao je Vals za Radio Evropu 1.

Glavni osumnjičeni za terorističke napade u novembru u Parizu, u kojima je poginulo 130 ljudi, Salah Abdeslam uhapšen je posle višemesečne potrage u petak 18. marta u Briselu.

Briselska policija identifikovala je bombaše samoubice odgovorne za jučerašnji teroristički napad na aerodromu u tom gradu, dvojicu braće Kalida i Brahima el Bakrauija, i trećeg odbeglog napadača Nažima Lahrauija.

Prema navodima belgijskih medija, odbegli džihadista Nažim Lahraui organizovao je grupe terorista koji su izvršili pokolj 13. novembra u Parizu, dok je jedan od bombaša samoubica iznajmio stan koji je policija pretražila u akciji hapšenja Saleha Abdeslama.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike