U trendu

Leonardo di Kaprio donirao 20 mil.$ za borbu protiv klimatskih promena

Leonardo Dikaprio je objavio da će njegova fondacija donirati 20 miliona dolara za borbu protiv posledica klimatskih promena. Ogromni iznos podeliće više od 100 organizacija koje se bave zaštitom prirode, očuvanja morskih stvorenja i programima borbe protiv klimatskih promena.

To je najveći iznos koji je ikad donirala fondacija slavnog oskarovca, iako je od svog osnivanja 1998. ukupno dala oko 80 miliona dolara u dobrotvorne svrhe.

„Ponosni smo na to što ćemo podržati rad više od 100 organizacija na domaćem terenu i u inostranstvu“, rekao je Dikaprio, pre početka konferencije o klimatskim promenama na univerzitetu Jejl.

„Ovi grantovi štite naše okeane, šume i ugrožene vrste za buduće generacije i bave se hitnim i egzistencijalnim izazovima klimatskih promena.“

Grantovi pokrivaju šest oblasti: klimatske promene, divlji svet i očuvanje prirode, morskog sveta, inovativna rešenja, prava domorodaca i kalifornijski program klimatskih promena. Izazov je da pronađemo nove načine da zaposlimo milione ljudi i preobratimo svakog pojedinca u borca za čist vazduh i pitku vodu“, rekao je Dikaprio.

„Moramo zahtevati da političari prihvate klimatske promene i habro se obavežu da se bore protiv njih, pre nego što postane prekasno.“

Oblasti na koje su grantovi usmereni uključuju Somaliju, Keniju, Amazoniju i SAD.

Prošle godine glumac je imao sastanak sa Donaldom Trampom, s kojim je razgovarao o klimatskim promenama i tome kako „zeleni“ poslovi mogu da podstaknu ekonomiju SAD.

Nakon sastanka, glumac je sadašnjem predsedniku SAD dao primerak svog dokumentarca „Before The Flood“, a Tramp je tada obećao da će ga pogledati, prenose svetski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar