U trendu

Makronove pristalice u Remsu skandirale protiv Lepenove

Pristalice francuskog predsedničkog kandidata Emanuela Makrona neprijateljski su dočekali njegovu rivalku Marin le Pen kada se ona, u okviru kampanje, na kratko zuaustavila ispred katedrale u Remsu.

Grupa Makronovih pristalica nosila je majice i transparente na kojima je bio ispisan slogan njegove kampanje, a kada su videli Le Penovu, uzvikivali su „Marin, vrati novac“, prenosi AP.

Katedrala u Remsu ima veliko simbolično značenje za Nacionalni front, stranku Marin Lepen, jer je Jovanka Orleanka, kojoj je posvećena ta crkva, stranačka heroina.

Poslednjeg dana kampanje Emanuel Makron je posetio Rodez, gde se prošetao ulicama, rukovao i fotografisao sa građanima, a posetio je i katedralu iz 16. veka.

Ranije danas učenici pariske gimnazije „Bifon“ napisali su otvoreno pismo francuskim glasačima i zamolili ih da glasaju za demokratiju u nedelju.

„Imam 15, 16, 17 ili 18 godina i učenik sam. Čak iako nisam dovoljno star da glasam, zabrinut sam. Dragi čitaoče, moraš da znaš da Francuska Marin le Pen nije Francuska koju volimo. Naša Francuska je predivna, tolerantna i kosmopolitska. Izađi i glasaj u nedelju za tu Francusku, tu demokratiju“, navodi se u pismu učenika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.