Mediji: Austrijske tinejdžerke koje su pobegle u Siriju pretučene na smrt

Austrijski mediji objavili su danas kako je 17-godišnja Samra, koja je prošle godine sa 15-godišnjom prijateljicom pobegla u Siriju, pretučena na smrt dok je pokušavala da pobegne. Vest nije potvrđena ni od strane Interpola ni od strane Ministarstva spoljnih poslova Austrije još uvek.

Foto: Beta

Foto: Beta

Austrijski mediji koji su objavili vest tvrde da su Samra i Sabina živele kod jedne Tunižanke, koja se takođe prošle godine pridružila Islamskoj državi

U martu prošle godine, iz svojih kuća u Beču nestale su 16-godišnja Samra Kesinović i 15-godišnja Sabina Selimović. Interpol je za njima raspisao žute poternice, a njihov nestanak povezivao se sa odlaskom u rat u Siriju.

Devojke su iz porodice, koje su kao izbjeglice iz BiH pobegle u Austriju, a one tamo su i rođene. Njihovi roditelji su preko Fejsbuka dobili informacije o tome gde su devojke. Na njihovim profilima je objavljeno kako su otišle u „sveti rat“. U novijim objavama na Fejsbuku objavljene su fotografije na kojima su devojke okružene osobama koje nose oružje. „Smrt je naš cilj“, stoji u jednoj objavi.

Nakon šest meseci, stigla je vest kako su devojke navodno kontaktirale svoje porodice i kazale im da žele da se vrate kući. „Dosta nam je života u Islamskoj državi i džihadista“, bila je poruka ovih devojaka.

Ostavite komentar

Ostavite komentar