U trendu

Mediji: Austrijske tinejdžerke koje su pobegle u Siriju pretučene na smrt

Austrijski mediji objavili su danas kako je 17-godišnja Samra, koja je prošle godine sa 15-godišnjom prijateljicom pobegla u Siriju, pretučena na smrt dok je pokušavala da pobegne. Vest nije potvrđena ni od strane Interpola ni od strane Ministarstva spoljnih poslova Austrije još uvek.

Austrijski mediji koji su objavili vest tvrde da su Samra i Sabina živele kod jedne Tunižanke, koja se takođe prošle godine pridružila Islamskoj državi

U martu prošle godine, iz svojih kuća u Beču nestale su 16-godišnja Samra Kesinović i 15-godišnja Sabina Selimović. Interpol je za njima raspisao žute poternice, a njihov nestanak povezivao se sa odlaskom u rat u Siriju.

Devojke su iz porodice, koje su kao izbjeglice iz BiH pobegle u Austriju, a one tamo su i rođene. Njihovi roditelji su preko Fejsbuka dobili informacije o tome gde su devojke. Na njihovim profilima je objavljeno kako su otišle u „sveti rat“. U novijim objavama na Fejsbuku objavljene su fotografije na kojima su devojke okružene osobama koje nose oružje. „Smrt je naš cilj“, stoji u jednoj objavi.

Nakon šest meseci, stigla je vest kako su devojke navodno kontaktirale svoje porodice i kazale im da žele da se vrate kući. „Dosta nam je života u Islamskoj državi i džihadista“, bila je poruka ovih devojaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.