U trendu

Medojević i Bogdanović pitanjima odgovorili Abazoviću

PODGORICA – Predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević reagovao je na izjavu potpredsednika vlade Dritana Abazovića, da se politička scena u Crnoj Gori pretvorila u lidera PzP i Borisa Bogdanovića, pitanjem da kaže ko je obavestio narko klan o akciji britanskih službi oko zaplene 1.500 kilograma kokaina i spasao ih hapšenja.

Medojević je na svom fejsbuk profilu podsetio da se, radi o robi vrednosti oko 900 miliona evra na ulici.

“To ti nama reci, koliko je neko uzeo para za to! Jesmo li ja i kolega Bogdanović ili ti”, upitao je Medojević.

Abazović je ranije danas crnogorsku političku scenu nazvao rijalitijem koji, kako je rekao, „dobija na važnosti“ i dodao da mu je žao što politička scena u Crnoj Gori „postaje Nebojša Medojević i (demokrata) Boris Bogdanović“.

Oglasio se i Bogdanović, koji je potpredsednika Abazovića optužio da je on u stvari koordinator za rušenje Vlade Crne Gore.

Bogdanović je poručio Abazoviću da izgleda se uživeo u ulogu nekadašnjeg predsednika SFRJ.

“Ja sam svoj posao obavio, vlade više nema. Poređenja koja je pokušao plasirati najbolje govore o njemu i ozbiljnosti i strahu od argumenata i činjenica koje smo plasirali“, rekao je Bogdanović.

On je naveo da će umesto uvreda koje je “koordinator” službi bezbednosti izrekao na njegov račun, zadržati dostojanstven odnos prema njemu i postaviti mu nekolikopitanja.

Bogdanović je Abazovića najpre upitao ko mu je nudio 21 milion evra za izdaju narodne volje građana, kako je sam izjavio početkom decembra prošle godine, zatim šta su bezbednosne službe uradile povodom ponude teške 21 milion evra, kao i koji je to kriminalni klan koji je nudio pare (prema sopstvenom priznanju).

Između ostalog, upitao je Abazovića da li je spreman da se pisanim putem obaveže da neće rušiti vladu i na bilo koji način paktirati sa DPS-om.

Bogdanović je Abazovića pitao i zašti je on jedini političar koji je ušao u nestranačku vladu i da li je to da bi je srušio.

Bogdanović je zaključio da su ovo veoma teška pitanja za koordinatora Službi bezbednosti, a u stvari, kako je naveo, „koordinatora za rušenje Vlade Crne Gore“, preneo je podgorički portal Borba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.