Melanija Tramp – od modela do prve američke dame

Melanija Tramp naslediće Mišel Obamu kao američka prva dama, a svoj put do Bele kuće može da zahvali jednom slučajnom susretu 1987. u glavnom gradu njene rodne Slovenije.

Foto: Twitter/MelaniaTrump

Foto: Twitter/MelaniaTrump

Otkad se udala za Donalda Trampa, prošlo je kroz moj dom mnogo novinara. Došli su iz Rojtersa, Vašington Posta, Dejli Mejla. Sve ih je zanimala priča o tome kako sam otkrio Melaniju Tramp, govori danas 78-godišnji slovenački fotograf Stanislav Jerko.

Treća supruga američkog mulitimilionera prvi je put stala pred kameru upravo Jerku, i to još davne 1987. godine, kada je imala 17 godina. Dogodilo se to sasvim slučajno. U Ljubljani se održavala “Januarska revija”, na kojoj su slovenački tekstilci tradicionalno predstavljali nove kolekcije za sezonu proleće – leto. „Budući da sam oduvek radio na toj reviji, izašao sam iz dvorane i na stepenicama zapazio devojku oslonjenu o zid koja je nekoga čekala“, priča Jerko koji se dobro seća Melanije.

„Bila je graciozna, tanka, visoka i elegantna, baš ono što se traži od fotomodela. Prišao sam joj i rekao da sam profesionalni fotograf i da tražim modele za fotografisanje. Isprva me je sumnjičavo gledala, ali videla je da nosim foto – opremu i da nisam neki prevarant pa smo razmenili brojeve telefona i dogovorili se za termin u mom fotostudiju. Došla je u dogovoreno vreme pa smo napravili set fotografija, ali sam znao da ćemo morati da ponovimo zato što je prvi put donela svoju odeću i bila je pomalo nesigurna jer je imala tremu“, kaže slovenački fotograf.

Iz ta dva probna snimanja nastao je prvi Melanijin modni buk, a te su crno-bele fotografije, kad se dvadesetak godina kasnije udala za Trampa, obišle svet.

Kako kaže, poslednji put je video pre nekoliko dana na televiziji: „Gledam je poslednjih nedelja i vidim da se dosta promenila. Budući da živi u Americi, primećujem da se podvrgla nekim estetskim zahvatima, jer tamo svi moraju da budu ‘lepi’, smeje se Jerko i nastavlja: „Drago mi je da nije u tome preterala, a takođe vidim da dosta vežba i da ima odličnu liniju jer to nijedan hirurg ne može da popravi ako se čovek ne bavi nekom aktivnošću. Primetio sam još nešto, što mi je prilično žao. Kada je u kadru sa mužem, Melanija se stalno drži drugog plana i nekako deluje otuđeno i ozbiljno. Mislim da bi ljudi iz protokola trebali da je upozore da to nije dobro. Buduća prva dama je vrlo važna za opšti pojam kandidata i može da pridonese njegovom imidžu. Trebali bi da joj savetuju da stoji bliže njemu i da se više smeje i da deluje sigurnije i ležernije“, smatra iskusni fotograf, koji se i seća upravo takve Melanije, prenose mediji.

Ostavite komentar

Ostavite komentar