najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Najmanje 25 mrtvih u vazdušnom napadu na pijacu u Idlibu

Najmanje 25 ljudi je poginulo, među kojima ima i žena i dece, u vazdušnom napadu na pijacu u sirijskom gradu Idlib pod kontrolom pobunjenika, saopštile su spasilačke službe i stanovnici.

Pripadnici civilne zaštite rekli su Rojtersu da spasioci još uvek izvlače tela ispod ruševina srušenih zgrada koje okružuju pijacu.

Jedan od spasilaca rekao je Rojtersu da su on i njegove kolege pomislili da su napad izveli ruski avioni koji su, kako navodi, prepoznatljivi po letu na velikoj visini, za razliku od sirijskih helikoptera koji se kreću na manjim visinama.

Sjedinjene Američke Države i Rusija usaglasile su plan o nametanju prekida vatre u sirijskom građanskom ratu i postavljanju temelja za mirovni proces, izjavio je ranije danas američki državni sekretar Džon Keri, javlja AFP.

Keri je rekao da će primirje u Siriji stupiti na snagu u ponedeljak, prvog dana muslimanskog praznika Kurban Bajram, i da će, ukoliko potraje nedelju dana, SAD početi saradnju sa ruskim snagama u cilju zajedničke borbe protiv Al Nusra Fronta i Islamske države.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike