U trendu

NHC: Hose prolazi pored Virdžinije, Marija postaje uragan

Očekuje se da uragan Hose prođe pored istočne obale Severne Karoline u ponedeljak, dok se istovremeno formirala tropska oluja Marija za koju se predviđa da će postati uragan početkom sledeće nedelje, saopštio je danas Nacionalni centar za uragane (NHC).

Hose će ostati dalje od istočne obale SAD od Virdžinije do Nove Engleske, a Mirija bi mogla da ugrozi nekoliko Karipskih ostrva, od kojih su neka već uništena uraganom Irma pre manje od dve nedelje, prenosi Rojters.

Očekuje se da oluja Marija priđe ostrvima Zavetrine u ponedeljak i da u to vreme postane uragan, poručio je NHC.

Opservacija situacije uragana vrši se na području Antigve i Barbude, Svetog Kitsa i Nevisa, Monserata, a Francuska je takođe izdala nalog za posmatranje situacije na ostrvu Gvadalupe.

Kako je NHC saopštio, posmatranje razvoja uragana na zemlji najčešće započinje 48 časova pre pojave prvih olujnih vetrova.

U međuvremenu, kako se navodi, trebalo bi da se prati razvoj uragana Hose na obali od Severne Karoline do Nove Engleske, a pretpostavlja se da će posmatranje tropskih oluja biti potrebno u delovima tog prolaza u narednih dan ili dva.

Prema navodima NHC, Hose koji je trenutno veliki ciklon mogao bi da ugrozi oblast od Virdžinije do Nove Engleske, posebno ako odstupi od svog predviđenog puta.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike