U trendu

Oland traži posebne mere sajber bezbednosti tokom kampanje

Francuski predsednik Fransoa Oland zatražio je danas da mu u narednim danima budu predstavljene mere zaštite koje su preduzete tokom predsedničke kampanje u Francuskoj, pre svega na polju sajber bezbednosti, saopštio je Kabinet predsednika Francuske.

„Predsednik Francuske je zatražio da mu, na narednom sastanku Saveta odbrane, budu predstavljene posebne mere zaštite koje su preduzete tokom francuske predsedničke kampanje, naročito u oblasti sajber bezbednosti“, navodi se u saopštenju izdatom posle današnjeg sastanka Saveta odbrane, prenose francuski mediji.

Savet odbrane se u Francuskoj sastaje jednom nedeljno, a Jelisejska palata je potvrdila medijske navode da će mere sajber odbrane biti razmatrane na sastanku Saveta 23. februara.

Inače, tim kandidata za predsednika Francuske Emanuela Makrona optužio je pre dva dana ruske državne medije da šire „lažne vesti“ o Makronu, a ruske hakere da napadaju njegovu kampanju, dok je Kremlj odbacio te optužbe kao apsurdne, poručivši da Rusija nema nameru da se meša u izborne procese drugih zemalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.