U trendu

Ovo se zove kazna: Zbog trgovine decom osuđen na 472 godine zatvora!

Američki sud osudio je 31-godišnjeg Broka Frenklina na 472 godine zatvora zbog seksualne trgovine decom, rekao je danas sudski zvaničnik, a lokalni mediji su ocenili da je reč o rekordnoj kazni za trgovinu ljudima.

Frenklina je ranije ove godine sud u Koloradu proglasio krivim po 30 tačaka optužnice uključujući trgovinu maloletnicima i odraslim osobama, kao i podsticanje dečje prostitucije, prenosi Rojters pozivajući se na lokalne medije.

Televizija FOX 31 Denver navodi da je reč o najdužoj zatvorskoj kazni za trgovinu ljudima u američkoj istoriji.

„Kaznom od 400 godina šalje se snažna poruka širom zemlje da nećemo tolerisati tu vrstu nasilja“, rekla je Dženet Drejk, portparolka Kancelarije tužioca Kolorada.

Frenklin je bio vođa bande koja se bavila trgovinom ljudima, a žrtve – više devojaka i žena – vrbovala je na Fejsbuku, nakon čega ih je drogirala i prodavala putem interneta za seksualne usluge koje su pružale u hotelima.

Banda se sastojala od sedam članova, od kojih su četvorica već bila osuđivana.

Grupa „Polaris“ koja se bori protiv ropstva saopštila je da je primila prijave više od 22.000 slučajeva vezanih za seksualnu trgovinu u SAD tokom protekle decenije.

Prema podacima Međunarodne organizacije rada, u svetu su više od 40 miliona ljudi žrtve trgovine ljudima, a oko četiri miliona njih je prisiljavano na seksualno iskorišćavanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar