U trendu

Prvi otkaz u Beloj kući: Flin odlazi zbog razgovora s Rusima?

Određeni broj savetnika predsednika SAD Donalda Trampa ohrabruje šefa Bele kuće da razmisli o davanju otkaza savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu zbog toga što nije priznao da je razgovarao s ambasadorom Rusije Sergejom Kisljakom o sankcijama koje je odlazeća predsednička administracija Baraka Obame uvela Moskvi.

To je rečeno „En-Bi-Si njuzu“ koji podseća da su i Flin i Trampov tranzicioni tim negirali da se taj razgovor desio. Američka televizija navodi da se ovako kadrovske promene dešavaju u svakoj administraciji, bilo da je republikanska ili demokratska, ali nikada ovako rano na samom početku mandata.

Viši politički savetnik u Beloj kući Stiven Miler odbio je da u emisiji ove televizije kaže da li Tramp i dalje ima poverenja u Flina, a AP podseća da predsednička administracija već četvrti dan zaredom odbija da se izjasni po tom pitanju.

Sajt politiko.com je objavio da se Tramp prijateljima i saveznicima žalio ne samo na Flina, već i na svojeg šefa kabineta Rajnsa Pribusa i pres sekretara Bele kuće Šona Spajsera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.