U trendu

Putnici čuli čudan zvuk nakon poletanja, piloti ostali u čudu kada su videli o čemu se radi

Velika je sreća što su svi putnici 1. jula bezbedno stigli do odredišta na letu Emiratesa za Australiju. Naime, Airbus A380 spomenute avio kompanije leteo je skoro 14 sati s velikom rupom na bočnoj strani. Poleteo je iz glavnog sedišta Emiratesa u Dubaiju i u noći 1. jula sleteo u Brizbejn. Piloti su obavestili o iznenađujućem otkriću kada su stigli na odredište.

Putnici su ispričali da su čuli glasan prasak dok su leteli iznad okeana na putu za Australiju.

Ipak, avio kompanija je odlučila da se nastavi let koji je trajao još 13,5 sati. Kontaktirali su kontrolu leta na aerodromu u Brizbejnu malo pre sletanja i obavestili ih da sumnjaju da im je pukla guma pri poletanju.

Kada su sleteli, radnici službe za hitne slučajeve bili su šokirani kada su otkrili veliku rupu na levoj bočnoj strani aviona. A prilikom pregleda aviona tehničari su otkrili i još jedan odvijeni vijak, ali još nije poznato jesu li ta dva kvara na letelici povezana.

– Čuo se glasan prasak i osetio sam vibraciju kroz pod – rekao je jedan putnik u razgovoru za The Courier Mail u Australiji i dodao:

– Kabinsko osoblje ostalo je mirno, zaustavilo je dostavu hrane i telefonom su proverili krila i motore.

– U početku je bilo apsolutno zastrašujuće i kabinsko osoblje je znalo da se moglo dogoditi nešto ozbiljno – odmah su bili u kontaktu s kokpitom. Ubrzo nakon toga, nastavili su normalno. Njihova staloženost bila je ohrabrujuća – znali su da nije kritična situacija – poručio je na Tviteru profesor Endru Moris koji tvrdi da je bio na letu.

– Pretpostavljam da su piloti zaključili da je to samo ‘rana na telu’ pa su nastavili 14-časovni let – rekao je drugi korisnik Tvitera.

Avion nije mogao da poleti na povratni let i na tlu u Brizbejnu proveo je 17 sati nakon sletanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.